Allround grimeur

reactie(s)

Wat doe je?

Als allround grimeur werk je achter de schermen, bijvoorbeeld in het theater, bij de opera, bij de tv of op een filmset. Jij zorgt er voor dat de acteurs er precies zo uitzien als nodig is voor de rol die ze spelen. Je maakt bijvoorbeeld een wond na als iemand in een televisieserie een ongeluk krijgt. Of je maakt haarwerken voor toneelspelers, zoals snorren, baarden en pruiken. Ook kan het zijn dat je iemand een geheel ander uiterlijk geeft, daar te werken met plastieken (prosthetics). Denk maar aan een bochel of een opvallende neus. Je werkt als grimeur samen met acteurs, de lichttechnicus, kostuumontwerper en de regisseur.

Wat moet je kunnen?

Je moet je vak beheersen en dat vergt veel handigheid en geduld. Daarnaast moet je creatief zijn en erg gedreven zijn in het vak. Verder moet je zakelijk zijn. Er zijn maar weinig grimeurs met een vaste baan, dus moet je je eigen bedrijf runnen en zelf je opdrachten binnenhalen.

Waar werk je?

Je werkt niet op standaard werkdagen Je werkt vaak 's avonds en in de weekenden en bijna nooit op een vaste plek. Je maakt vaak lange dagen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren