Allround medewerker optiek

reactie(s)
Als allround medewerker optiek werk je in een winkel waar brilmonturen, brillenglazen en contactlenzen worden verkocht. Je zorgt dat de winkel en de spullen er goed uitzien. Je geeft klanten persoonlijk advies. Je zet glazen in de monturen en repareert brillen. Je adviseert de klant over brillenglazen, monturen, zonnebrillen en contactlenzen. Je volgt de trends op brillengebied. Bij het ophalen zorg je dat de bril goed past.

Wat doe je?

Als allround medewerker optiek geef je klanten persoonlijk advies. Je zet glazen in de monturen en repareert brillen. Hiervoor gebruik je machines en gereedschappen. Ook maak je brillen passend bij het ophalen. Regelmatig ga je op cursus om bij te blijven in het vak. Je leert dan met name over nieuwe technieken. Je adviseert de klant over: brillenglazen, monturen, zonnebrillen en contactlenzen. Je volgt de trends voor brilmonturen en brillenglazen.

Wat moet je kunnen?

Je kunt de klant een persoonlijk advies geven. Je bent klantvriendelijk. Je kunt goed omgaan met gereedschappen en machines. Je werkt precies, veilig en volgens de regels.

Waar werk je?

Je werkt in de werkplaats van een winkel waar brilmonturen, brillenglazen en contactlenzen worden verkocht.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Ambacht, laboratorium en gezondheidstechniek

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren