Allround plaatwerker

reactie(s)

Wat doe je?

Als plaatwerker werk je met dunne platen van materialen als aluminium, rvs en staal. Jouw werk bestaat uit het buigen en bewerken van deze platen. De bewerkte platen die jij aflevert worden gebruikt in keukenapparatuur en stalen kasten, maar ook in bijvoorbeeld de computerindustrie. Eigenlijk overal waar plaatwerk een rol speelt. Tijdens je werk ben je veel bezig met lassen, kanten/zetten en knippen. Daarvoor gebruik je verschillende soorten machines, waaronder een CNC-machine. Soms ga je aan de slag met een werktekening naast je. Maar je kunt ook een mondelinge instructie van je leidinggevende uitvoeren. Als plaatwerker ken je de eigenschappen van het materiaal waarmee je werkt. Hiermee hou je goed rekening als je het gaat bewerken.

Wat moet je kunnen?

Als plaatwerker heb je niet alleen technisch, maar ook ruimtelijk inzicht. Je werkt nauwkeurig en bent vaak in de werkplaats vinden. Je vindt het prettig om daar met de nieuwste machines te werken.

Waar werk je?

Je werkt bij bedrijven in de metaal waarbij de nadruk ligt op isolatie, plaatwerk, constructie, pijpenbewerking en lassen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Techniek en procesindustrie

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren