Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

reactie(s)

Wat doe je?

Het onderhoud- en verbouwbedrijf zorgt ervoor dat allerlei klussen in en om het huis, maar ook in bedrijven worden uitgevoerd. Niet iedereen is in staat om zelf een dakkapel te plaatsen of een buitenkraan te monteren. Zonder handige vakmensen zou de auto nog steeds niet onder een carport of in een garage staan. Weleens binnengekomen in een winkel die helemaal opnieuw was ingericht? Toonbank en afscheidingen op een andere plek. En wellicht heeft de eigenaar ook nieuwe veiligheidssloten laten plaatsen. Meestal zijn het geen enorme klussen, maar vaak doen we ze niet zelf. Het onderhoud- en verbouwbedrijf zorgt ervoor dat elke klus geklaard wordt.

Wat moet je kunnen?

Je werkt aan gebouwonderdelen, woningen, hotels, zorginstellingen, recreatieparken, winkelbedrijven, buurthuizen, scholen, defensiegebouwen, musea, theaters, zalencentra, kantoren en dierentuinen in verschillende vakgebieden: elektrotechniek, installatietechniek, werktuigkundige installaties, houtbewerking, metselwerk, tegelwerk, stucwerk en schilderwerk. Je werkt bij een bedrijf dat werkzaamheden aan het eigen vastgoed uitvoert, bij een bedrijf dat hiervoor wordt ingehuurd of als zelfstandige. Je werkt gedisciplineerd, volgens opdracht en (veiligheids-)richtlijnen, samen met anderen en je bent initiatiefrijk, probleemoplossend en –voorkomend. Je hebt een hoog kwaliteitsbesef.

Waar werk je?

Je werkt bij een onderhoud- of verbouwbedrijf. Dit kan ook je eigen bedrijf zijn. Je werkt buiten of binnen, op hoogte en vaak in ruimten waar personen verblijven of aan het werk zijn en waar bedrijfsprocessen hun doorgang moeten vinden. Je hebt tijdens het werk onder andere te maken met bewoners, gasten, personeel van de instelling (bijv. keukenpersoneel, verpleegkundigen) en (onder)aannemers. Het komt voor dat je naast de reguliere dagdienst ook buiten kantoortijden moet werken (bijv. voor het draaien van storingsdiensten of voor onderhoud dat tijdens kantooruren niet kan worden uitgevoerd). Je voert de werkzaamheden uit zowel in kleine overzichtelijke projecten als in complexere projecten. In sommige gevallen treedt je op als teamleider of projectleider.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Afbouw, hout en onderhoud

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren