Apothekersassistent

reactie(s)
Als apothekersassistent help je mensen door ze geneesmiddelen mee te geven, maar vooral door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Voor alle werkzaamheden werk je nauw samen met je collega-assistenten, de apotheker, apotheekhulpen en eventueel met de bezorgers van geneesmiddelen. Samen zorg je ervoor dat de cliënt zo goed en vakkundig mogelijk geholpen wordt!

Wat doe je?

Informeer en adviseer jij graag mensen over hun gezondheid? Dan is het beroep apothekersassistent iets voor jou.Als apothekersassistent help je mensen door ze geneesmiddelen mee te geven, maar vooral door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Voor alle werkzaamheden werk je nauw samen met je collega-assistenten, de apotheker, apotheekhulpen en eventueel met de bezorgers van geneesmiddelen. Samen zorg je ervoor dat de cliënt zo goed en vakkundig mogelijk geholpen wordt!

Waar werk je?

Je werkt meestal in een apotheek. Dat kan een openbare apotheek zijn, maar ook de apotheek van een ziekenhuis of een andere zorginstelling. Andere mogelijke werkplekken zijn een geneesmiddelenfabriek of een groothandel voor geneesmiddelen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren