Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (entree)

reactie(s)
Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie help jij bij de voorbereidingen in de keuken, de bakkerij of in het restaurant. Je bereidt de werkplekken in de keuken voor en werkt aan de voorbereiding van het brood, gebak of andere gerechten. Als je in een restaurant werkt, waar gasten komen, zorg jij dat de tafels gedekt zijn met schoon serviesgoed en glaswerk. Je let op hygiene en levert kwaliteit.

Wat doe je?

Je assisteert ervaren collega's. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden in de keuken, zoals het wassen van groente en fruit, het snijden van ingredi├źnten, het smeren van broodjes, het decoreren van desserts, het zetten van koffie of het bakken van snacks. Je kunt werken bij een klein familiebedrijf, bijvoorbeeld in een bakkerij, maar ook in een groot bedrijf in de voedingsindustrie.

Waar werk je?

Je werkt in verschillende bedrijven werken die met voeding te maken hebben, zoals een restaurant, caf├ę, bakkerij, fastfoodservice of cateringbedrijf.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 1. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren