Caravantechnicus

reactie(s)

Wat doe je?

Als caravantechnicus werk je alleen of samen met collega’s in de werkplaats van een caravanbedrijf. Je werkt met de nieuwste gereedschappen, materialen en apparatuur. Je werk bestaat uit het onderhouden en repareren van recreatievoertuigen. Hierbij moet je denken aan caravans en campers. Je zorgt voor het onderhoud en de reparaties aan caravans. Je vervangt bijvoorbeeld beschadigd plaatwerk en stelt de remverlichting af. Je controleert de banden en vervangt deze als dat nodig is. Verder werk je aan de water- of gasvoorziening in de caravan.

Wat moet je kunnen?

Je moet het leuk vinden om te werken met verschillende gereedschappen en materialen, zoals staal, aluminium of kunststof. Ieder materiaal moet weer anders bewerkt worden. Ook moet je met gas, water en elektriciteit willen werken.

Waar werk je?

Er zijn verschillende soorten bedrijven in deze branche. Soms is het caravanbedrijf uitgebreid met een afdeling verkoop waar caravans, campers en campingspullen verkocht worden. Ook kan het caravanbedrijf ook uitgebreid zijn met een caravanstalling. Hier worden caravans in de winterperiode gestald.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Mobiliteit en voertuigen

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren