Coördinator buurt, onderwijs en sport

reactie(s)
Als coördinator buurt, onderwijs en sport ben je sportief en leg je makkelijk contact met mensen? Sportief binnen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS). Je organiseert en coördineert BOS-activiteiten. Je legt contact en werkt samen met BOS-medewerkers van andere organisaties.Binnen het onderwijs kun je de functie van lerarenondersteuner bewegingsonderwijs en sport (LOBOS) uitvoeren. Je zet je in voor een goed beweegklimaat in en om de school.

Wat doe je?

Ben je sportief en leg je makkelijk contact met mensen? Dan is coördinator buurt, onderwijs en sport een beroep voor jou.Jouw terrein binnen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) zijn de sportieve activiteiten. Je ontwikkelt een aanbod van BOS-activiteiten en organiseert en coördineert dit. Je legt contact en werkt samen met BOS-medewerkers van andere organisaties.

Wat moet je kunnen?

Je voert verschillende projecten uit en coördineert deze. Het doel hierbij is om personen en groepen te activeren en te stimuleren door ze te laten bewegen. Je motiveert ze dus om actief te zijn en natuurlijk te blijven! Het gaat om projecten waarbij je bijvoorbeeld de sportaanbieders in een stad of wijk beter op elkaar aan laat sluiten, maar natuurlijk ook om het organiseren van bijvoorbeeld een sportevenement of –toernooi.

Waar werk je?

Je vindt de coördinator buurt, onderwijs en sport vaak op scholen, buurhuizen, wijkcentra of bij de gemeente.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Veiligheid en sport

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren