Dokters assistent

reactie(s)
Als doktersassistent assisteer je een huisarts of medisch specialist bij onderzoek, bij de behandeling van patiënten en op administratief gebied. Je moet zorgvuldig werken, of het nu om onderzoeken gaat of om het bijhouden van de administratie. Je hebt veel contact met patiënten. Je ontvangt ze niet alleen, maar stelt ze ook gerust.Als doktersassistent kun je werken in een huisartsenpraktijk, een polikliniek van een ziekenhuis, op specialistische afdelingen van een ziekenhuis of in de sociale gezondheidszorg.

Wat doe je?

Kun je je goed in andere mensen inleven en kun je goed organiseren? Dan is doktersassistent een beroep voor jou.Als doktersassistent assisteer je een huisarts of medisch specialist bij onderzoek, bij de behandeling van patiënten en op administratief gebied. Je moet zorgvuldig werken, of het nu om onderzoeken gaat of om het bijhouden van de administratie. Je hebt veel contact met patiënten. Je ontvangt ze niet alleen, maar stelt ze ook gerust.

Waar werk je?

Als doktersassistent kun je werken in een huisartsenpraktijk, een polikliniek van een ziekenhuis, op specialistische afdelingen van een ziekenhuis of in de sociale gezondheidszorg.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:


Meer weten?


Beroep delen

Beroep bewaren