Gastronoom/sommelier

reactie(s)
Je bent als gastronoom/sommelier een volleerd gastheer/-vrouw en zeer gedreven in je vak. Een expert op het gebied van eten en drinken. Je weet hoe je zowel kleine als grote groepen de juiste ontvangst bereidt. Of het nu om een lunch, uitgebreid diner, receptie of een groot feest gaat.

Wat moet je kunnen?

Jij kunt gasten alles vertellen over wijn. Hoe deze smaakt, waar die vandaan komt en waar die van gemaakt is. En je weet welke wijn het lekkerst smaakt bij welk eten. Je adviseert je gasten. En je overlegt met de keuken om de wijnen af te stemmen op het eten.

Waar werk je?

Je kunt aan de slag als gastronoom/sommelier in een specialiteitenrestaurant.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Beroep delen

Beroep bewaren