Gespecialiseerd kok

reactie(s)

Wat doe je?

Als gespecialiseerd kok bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten en je organiseert de werkzaamheden die in de keuken plaatsvinden. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediƫnten en producten en het verwerken daarvan. Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart. Je functioneert op hoog niveau en werkt snel. Binnen deze taken werk je in nauwe samenwerking met je leidinggevende. Tot slot help jij ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie.

Wat moet je kunnen?

Als gespecialiseerd kok ben je goed in het werken in een team en je bent goed in het organiseren van je werk. Je doet er alles aan om herrie in de keuken te voorkomen. Jij gaat voor resultaat en vindt het belangrijk om je werkzaamheden goed uit te voeren. Je bent gastgericht, je werkt nauwkeurig en hygiƫnisch. Je bent stressbestendig, bereid om je extra in te zetten als het druk is en vindt het niet erg om op wisselende tijden te werken. Je behoudt het overzicht en je die kan delegeren, controleren en corrigeren.

Waar werk je?

Je werkt in de keuken van de luxere hotels, restaurants, in vergader-/congrescentra en in partycateringbedrijven. De keukens waar je werkt is verdeeld in meerdere onderdelen/parties, bijvoorbeeld de koude keuken, de warme keuken en de patisserie. Elke partie heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Beroep delen

Beroep bewaren