Interieuradviseur

reactie(s)
Interieuradviseur is een creatief beroep bij uitstek! Je adviseert klanten over de inrichting van ruimtes, vaak in woningen maar ook in andere gebouwen. De klant heeft een idee van wat hij wil met de ruimte en het is aan jou daar een passend advies voor te geven. Met je creativiteit ontwerp je een inrichting die past bij het budget en de stijl van je klant. In dit ontwerp neem je alles mee: de meubelen, de stoffering en bekleding, de verlichting, kleur, sfeer en accessoires.

Wat moet je kunnen?

Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van interieur. Je bespreekt je ontwerp met de klant. Als de klant je de opdracht geeft, voer je het ontwerp ook uit. Daarbij zorg je dat er nauwkeurig gewerkt wordt: je wilt de klant graag tevreden houden. Verder doe je voorstellen voor het inkopen van een (nieuwe) collectie en aanpassingen in het assortiment. Samen met collega’s zorg je ervoor dat ook de presentatieruimte van de winkel altijd mooi en aantrekkelijk is ingericht.

Waar werk je?

Je kunt in allerlei soorten winkels en bedrijven aan de slag, van kleine woonwinkels tot een groot bedrijf in projectinrichting.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Handel en ondernemerschap

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren