Leidinggevende leisure & hospitality

reactie(s)

Wat doe je?

Als leidinggevende leisure and hospitality geef je leiding aan een groep recreatiemedewerkers. Leisure betekent vrije tijd. En hospitality betekent dienstverlening. Dit wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor de kwaliteit, de voortgang van de werkzaamheden en de veiligheid van jezelf, je collega’s en de gasten. Hiernaast werk je bijvoorbeeld aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten.

Wat moet je kunnen?

Je moet met allerlei mensen om kunnen gaan, want je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Hiernaast moet je natuurlijk kunnen leidinggeven. Je durft beslissingen te maken en hebt commercieel inzicht.

Waar werk je?

Je werkt bijvoorbeeld op een camping, een bungalowpark of een groepsaccommodatie. Je kunt ook werken in de sector dagrecreatie. Dan werk je bijvoorbeeld bij een indoor- en outdoorcentrum/sportbedrijf, een attractiepark of een speeltuin.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Toerisme en recreatie

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren