Medewerker fotografie

reactie(s)

Wat doe je?

Je staat in de winkel en hebt veel contact met klanten. Je geeft zelf eenvoudige adviezen over fotografie. Je gaat zorgvuldig om met dure fotoapparatuur. Veelvoorkomende technische problemen en storingen los je in eerste instantie zelf op. Als je werkt in een fotostudio dan werk je in opdracht van een fotograaf en help je bij het uitvoeren van een fotoshoot. Je installeert en bedient licht- en beeldapparatuur. Eenvoudige opnames en fotobewerkingen doe je zelf. Jij stelt de klanten tevreden met goede adviezen en je verkoopt de juiste apparatuur. Als je werkt in een fotostudio maak je zelf eenvoudige foto's. Bij fotorapportages voor bijvoorbeeld een huwelijk en bij reclame en portretfoto's werk je samen met de fotograaf.

Wat moet je kunnen?

Je hebt interesse in fotografie en fotoapparatuur en je hebt een goed gevoel voor compositie en kleur. Omdat je veel contact hebt met klanten moet je vriendelijk en sociaal zijn. Het is ook belangrijk dat je zorgvuldig kunt werken en instructies goed en precies kunt opvolgen. Verder moet je je technische kennis op peil houden want de ontwikkelingen gaan snel. Als je eenmaal werkt, kun je je verder ontwikkelen door cursussen te volgen. Je kunt ook meteen doorleren, bijvoorbeeld met de opleiding AV productie (niveau 3). Soms kun je zelfs direct doorstromen naar de opleiding tot fotograaf (niveau 4).

Waar werk je?

Als medewerker fotografie werk je in een fotostudio of in een winkel waar fotoapparatuur en -artikelen worden verkocht. Je kunt ook werken voor zogenoemde stockbureau's die vanuit een archief allerlei foto's verkopen of je gaat aan de slag bij een bedrijf dat audiovisuele apparatuur verhuurt.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Media en vormgeving

Beroep delen

Beroep bewaren