Medewerker marketing en communicatie

reactie(s)
Je brengt de producten van een bedrijf onder de aandacht. Je doel is om zoveel mogelijk klanten te krijgen en te behouden. Je bedenkt leuke acties of je denkt na over hoe je de service van je bedrijf kunt verbeteren. Om te weten wat mensen willen, doe je marktonderzoek en je maakt marketingplannen.

Wat doe je?

Als medewerker marketing en communicatie breng je producten onder de aandacht. Je zet ze in de markt, zoals dat heet. Je doel is om zoveel mogelijk klanten te krijgen. Je probeert nieuwe klanten binnen te halen.

Wat moet je kunnen?

Je stuurt folders en e-mails naar mensen om te laten zien wat jouw organisatie te bieden heeft. Je maakt je folders natuurlijk zo mooi en opvallend mogelijk. Je doet je best om bestaande klanten (relaties) binnen te houden. Dat noem je relatiemarketing. Je bedenkt leuke acties om klanten binnen te halen of te houden. Of je denkt na over hoe je de service van je bedrijf kunt verbeteren. Om te weten wat mensen willen, doe je marktonderzoek. Alle gegevens bewaar je in de computer en gebruik je voor nieuwe marketingplannen.

Waar werk je?

Je werkt op een marketingafdeling van een bedrijf. Vele HBO-opleidingen zijn mogelijk na deze opleiding: o.a. Pabo, journalistiek, economische studies, hotelschool.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Economie en administratie

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren