Medewerker sport- en recreatie

reactie(s)
Houd je van sport en bewegen en vind je het leuk zulke activiteiten te begeleiden? Word dan medewerker sport en recreatie Je begeleidt mensen bij sport- en bewegingsactiviteiten, bijvoorbeeld door hen te helpen met het aanleren of verbeteren van sporttechnieken. Je bekijkt welke activiteiten je met verschillende soorten groepen kunt doen en maakt mensen enthousiast om daaraan deel te nemen.

Wat doe je?

Als medewerker sport en recreatie zet je je in om mensen te laten bewegen. Je bent actief in sporthallen, fitnesscentra of zwembaden. Of je zorgt ervoor dat gasten van bijvoorbeeld een attractiepark, camping of bungalowpark een fantastische tijd hebben. Je ontvangt de gasten, organiseert allerlei activiteiten en voert veel voorkomende kleine klusjes uit.

Waar werk je?

Een medewerker sport en recreatie is op veel soorten werkplekken te vinden: bij een sportvereniging, zwembad, fitnesscentrum, organisator van survivaltochten of bij een evenementenbureau. Je kunt ook een bijdrage leveren aan de sportieve activiteiten die de gemeente organiseert voor een bepaalde wijk. Of aan een recreatieteam van een vakantiepark of camping.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Veiligheid en sport

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren