Medewerker vers

reactie(s)

Wat doe je?

Als medewerker vers bereid en verkoop je versproducten. Je staat de klanten te woord en geeft advies over de manier waarop ze de producten het lekkerste kunnen klaarmaken. Omdat voedselveiligheid een belangrijk onderdeel van jouw werk is, werk je veilig en hygiënisch. Dat betekent dat je ook een rol hebt bij het schoonmaken van verkoopmeubels en de winkel. 

Wat moet je kunnen?

Je bent het visitekaartje van het bedrijf of de afdeling en zorgt ervoor dat klanten graag terug komen. Klantvriendelijkheid, servicegerichtheid en oog voor detail zijn daarom heel belangrijke eigenschappen. Als je het leuk vindt om met verse voeding te werken en met klanten om te gaan dan is dit voor jou een leuk beroep.

Waar werk je?

Als medewerker verswerk je in een team in de slagerij, visspeciaalzaak, groentewinkel of bij de poelier of op de markt. Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie, commerciële economie, food en marketing of small business.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Voedsel, natuur en leefomgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren