Mediaredactiemedewerker

reactie(s)
Als mediaredactiemedewerker maak, publiceer en beheer je media-uitingen, zoals artikelen en filmpjes. Voor de organisatie waar je werkt verzamel, maak en/of bewerk je content die kan bestaan uit tekst, beeld, geluid en/of video.

Wat moet je kunnen?

Een mediaredactiemedewerker werkt zelfstandig en proactief onder begeleiding van een redacteur of leidinggevende. Je krijgt een opdracht, overlegt met je interne of externe opdrachtgever en organiseert vervolgens je eigen werkzaamheden. Hiervoor heb je dus goede communicatieve vaardigheden nodig. Ook ben je goed in Nederlands en je werkt graag met taal en beeld. Niet alleen taalkundig maar ook organisatorisch wordt er een beroep op jou gedaan. De verwerking en voorbereiding van producties vallen namelijk ook onder jouw verantwoordelijkheid. Daarom bevat de opleiding naast een journalistiek deel ook een technisch en managementonderdeel om alle werkzaamheden als mediaredactiemedewerker goed te kunnen vervullen. Van de toekomstige medewerker wordt verder verwacht dat hij stressbestendig, flexibel, leergierig en nieuwsgierig is.

Waar werk je?

Je kunt werkzaam zijn bij verschillende soorten organisaties, zoals een uitgeverij, week- of dagblad, radio- en tv-omroep, drukkerij, multimediabedrijf, reclamebureau of ontwerpstudio.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Media en vormgeving

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren