Meewerkend horeca ondernemer

reactie(s)
Als meewerkend horeca ondernemer werk je als ondernemer in de horecasector. Je zorgt voor een gezellige en veilige sfeer. Je werkt vaak ’s avonds en soms ook ’s nachts. Je bent de oprichter, eigenaar of bedrijfsleider van het bedrijf in de kleinschalige horeca.

Wat moet je kunnen?

Je geeft als ondernemer van een café of bar leiding aan het bedrijf. Naast de leidinggevende functie draai je ook “gewoon” mee in het bedrijf. Je moet goed met mensen om kunnen gaan en je bent klantvriendelijk ingesteld.

Waar werk je?

Als meewerkend horeca ondernemer werk je in een brasserie, (eet)café of bar. Je biedt vooral drank (zoals cocktails) en (kleine) etenswaren aan. Als manager/ondernemer café-bar kan je een eigen café of bar beginnen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren