Monteur elektrotechnische systemen

reactie(s)

Wat doe je?

Automatisering in fabrieken, verkeerslichten, ventilatie en verlichting in tunnels, treinen, trams, en grote schepen, beweegbare bruggen en sluizen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn elektrotechnische industriƫle producten en systemen voor nodig.Het is technisch werk maar ook creatief. Afhankelijk van je functie maak je zelf producten en onderdelen, zorg je voor het samenbouwen en bedraden van ingewikkelde producten, stel je de onderdelen samen tot een product en controleer je het geheel. Daarna sluit je het aan, zorg je voor het inregelen en afstellen van de besturing en test je of alles goed functioneert.

Wat moet je kunnen?

Je bent handig met elektrotechniek. Je kunt apparatuur perfect maken, samenstellen, installeren, afstellen, inregelen en testen zodat een veilige en duurzame werking gegarandeerd is.

Waar werk je?

Als monteur elektrotechnische systemen werk je zelfstandig of in teamverband bij bedrijven die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken. Ben je eenmaal monteur, dan heb je volop kans je verder te ontwikkelen. Je kunt verder studeren in een van de aanverwante vakrichtingen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Techniek en procesindustrie

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren