Musicalperformer

reactie(s)

Wat doe je?

Als musicalperformer werk je in de theaterwereld. Je treedt op in musicals, bij grote en kleine producties. Meestal zijn dat commerciële producties. De meeste artiesten verdienen ook geld met het geven van workshops in buurthuizen, centra voor cultuureducatie en op scholen. Ook kun je werken in de wereld van entertainment, horeca en toerisme. Wat doe je? Je acteert, zingt en danst. Een musical is echt teamwerk, dus wordt er samen gerepeteerd. In kleine producties zorg je ook voor de kleding, grime en hulpmiddelen. Een deel van je tijd ben je bezig om nieuwe opdrachten te zoeken. Daarvoor moet je audities doen, veel netwerken en contact hebben met artiestenbureaus. Omdat je vaak tijdelijk werk hebt, moet je ook zorgen voor de administratieve werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Je kunt heel goed acteren, zingen en dansen. Je kunt je helemaal inleven in een rol. Je durft voor een volle zaal te staan. En natuurlijk ben je bereid om heel veel te oefenen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je er goed uitziet en dat je fit bent. Om aan opdrachten te komen, is het verder belangrijk dat je een goede netwerker bent en dat je jezelf goed kunt ‘verkopen'. Ook moet je goed tegen kritiek kunnen.

Waar werk je?

Als musicalperformer ben je onderdeel van een musicalproductie. Je acteert, danst en zingt. Zo bezorg je het publiek een fijne avond uit! Na afloop van de opleiding kun je, als je goed bent, aan de slag in een musicalproductie. Als je eenmaal werkt, kun je je verder ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Je kunt ook meteen doorleren aan een hbo-opleiding, bijvoorbeeld een dansopleiding, een muziekopleiding of de kleinkunstacademie.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren