Nabewerker

reactie(s)

Wat doe je?

Als nabewerker leg jij de laatste hand aan ieder gedrukt product. Vaak werk je met computergestuurde machines. Je denkt mee met de drukker en de klant. Het inbinden van een boek, het vouwen van de grappige verpakking van een nieuwe game, het op het juiste formaat snijden en de bladzijden hechten van een tijdschrift, de glossy voorzien van een glimmend laagje; jij beheerst al deze technieken en weet overal een mooi eindproduct van te maken.

Wat moet je kunnen?

Jij maakt de producten af en vervolgens gaan ze naar de klanten. Jouw werk kom je dus overal tegen. Van losse, gedrukte vellen maak jij een boek! En wat dacht je van de verpakking voor die nieuwe telefoon, het venster in de envelop of een poster in een tijdschrift? Het komt allemaal uit jouw handen. Omdat je werkt met geautomatiseerde nabewerkingapparatuur is het belangrijk dat je gevoel hebt voor techniek. Bovendien moet je heel precies kunnen werken en kwaliteitsgericht en stressbestendig zijn. Ook kun je goed samenwerken en creatief meedenken met de klant.

Waar werk je?

Als nabewerker werk je bij een gespecialiseerd nabewerkingbedrijf of op de nabewerkingafdeling van een drukkerij, uitgeverij, print- of copyshop.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Media en vormgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren