Planner wegtransport

reactie(s)

Wat doe je?

In Nederland zijn veel transportbedrijven zijn. Transportbedrijven zorgen voor het vervoer van allerlei producten, zoals televisies, groenten en meubels. Transportbedrijven transporteren niet alleen binnen Nederland, maar over heel de wereld. Als planner werktransport plan je alle transporten in. De spullen moeten in de juiste vrachtauto terechtkomen en de laadruimte moet optimaal worden benut. Je stippelt de beste route uit en je zoekt de juiste chauffeur bij een opdracht. Werken in het wegtransport is snel en dynamisch. Geen dag is hetzelfde! Als planner wegtransport ben je het aanspreekpunt voor de chauffeurs en opdrachtgevers. Ook stuur je de assistent-planners en chauffeurs aan. Je begeleidt hen bij het doen van hun werk.

Wat moet je kunnen?

Chauffeurs zitten 24 uur per dag op de weg. Er moeten dus ook 24 uur per dag planners zijn die voor de begeleiding van de chauffeurs zorgen. Je moet ertegen kunnen om in ploegendiensten te werken. Verder moet je goed kunnen plannen.

Waar werk je?

Als planner wegtransport werk je bij een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder, op de transportafdeling van een eigen vervoerder of een verlader.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Transport, scheepvaart en logistiek

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren