Praktijkopleider

reactie(s)
Een praktijkopleider ondersteunt stagiairs bij hun leerproces en beoordeelt hun werk. Ook onderhoud je contact met de school waar de stagiairs hun opleiding volgen. Je levert een bijdrage aan het opleidingsplan voor de hele organisatie. Je werkt in uiteenlopende sectoren. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis waar leerling-verpleegkundigen werken. Binnen kleine organisaties combineer je de functie van praktijkopleider vaak met uitvoerende of leidinggevende taken.

Wat doe je?

Help jij mensen graag bij hun opleiding? Dan kan je praktijkopleider worden. Een praktijkopleider begeleidt studenten tijdens hun stage. Je ondersteunt de stagiairs bij hun leerproces en beoordeelt hun werk. Ook onderhoud je contact met de school waar de stagiairs hun opleiding volgen. Je levert een bijdrage aan het opleidingsplan voor de hele organisatie.

Waar werk je?

Je werkt in uiteenlopende sectoren, in ieder geval bij een organisatie die mensen opleidt. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis waar leerling-verpleegkundigen werken. Binnen kleine organisaties combineer je de functie van praktijkopleider vaak met uitvoerende of leidinggevende taken.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:


Meer weten?


Beroep delen

Beroep bewaren