Salonmanager

reactie(s)

Wat doe je?

Wil jij een eigen kapsalon starten of leiding geven in een kapsalon, dan is dit iets voor jou! Als salonmanager geef je leiding aan een team van kappers in een kapsalon. Je coacht je medewerkers en houdt het overzicht over alle taken en werkzaamheden, zodat het de klanten aan niets ontbreekt. Verder ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, organisatie en promotie van de kapsalon. Ook organiseer je wedstrijden en trainingsavonden. Natuurlijk kun je ook een eigen kapsalon starten. Naast al deze taken oefen je als manager van een salon ook het kappersvak uit. Als salonmanager ben je heel breed inzetbaar in het kappersvak.

Wat moet je kunnen?

Je wast, knipt, snijdt, föhnt, stylt en permanent het haar van de klanten. Ook voer je meer specialistische handelingen uit zoals het kleuren, vlechten en opsteken van lang haar. Je begeleidt ook junior kappers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Verder verkoop je haarverzorgingsproducten en geef je klanten advies over de verzorging van hun haar. Als kapper ben je dienstverlenend en kun je goed omgaan met klanten. Ten slotte werk je hygiënisch en houd je bij je werkzaamheden rekening met het milieu.

Waar werk je?

Als kapper kun je aan de slag bij verschillende soorten kappersbedrijven. Er zijn kapsalons die gespecialiseerd zijn in herenkapsels of in dameskapsels, maar de meeste kappersbedrijven zijn gemengd. Ook zijn er specifieke salons, zoals voor black hair, modegevoelige en trendy salons. Verder kun je een eigen bedrijf beginnen of ambulant kapper worden; in dat laatste geval ga je naar mensen toe om hun haar te verzorgen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Uiterlijke verzorging

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren