Secretaresse

reactie(s)
Een secretaresse is een echte duizendpoot. Je werkt voor je leidinggevende, je collega’s en voor mensen van buiten. Je voert routinematig secretariële taken uit zoals het opstellen van brieven of de notulen van een vergadering uitwerken. Je maakt afspraken met klanten of collega’s en houdt de agenda bij. Je neemt de telefoon aan, verbindt door en handelt vaak vragen zelf af.

Wat doe je?

Een secretaresse zorgt er voor dat andere mensen hun werk goed kunnen doen. Je zorgt voor de post, beheert agenda's en regelt bijvoorbeeld vergaderingen. Het leuke van dit beroep is dat je bij veel verschillende organisaties kan werken: bij een bank, ziekenhuis, makelaarskantoor of reclamebureau. Overal zijn secretaresses nodig. In dit beroep ben jij de spin in het web en weet je alles van je organisatie of afdeling.

Wat moet je kunnen?

Je voert routinematig secretariële taken uit zoals het opstellen van brieven of de notulen van een vergadering uitwerken. Je maakt afspraken met klanten of collega’s en houdt de agenda bij. Je neemt de telefoon aan, verbindt door en handelt vaak vragen zelf af. Je ontvangt klanten en stuurt hen naar de juiste persoon. Je organiseert regelmatig kleine bijeenkomsten en je bereidt vergaderingen voor. Daar komt veel bij kijken. Je maakt een planning en een deelnemerslijst. Je legt afspraken vast, je regelt een vergaderzaal en je verstuurt de uitnodigingen.

Waar werk je?

Je werkt in diverse soorten bedrijven.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Economie en administratie

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren