Sociaal-maatschappelijk dienstverlener

reactie(s)
Als sociaal-maatschappelijk dienstverlener help jij anderen bij het oplossen van problemen? Op het gebied van werk, wonen, inkomen of sociale voorzieningen. Je geeft hen informatie, advies en voorlichting. Het is een afwisselend beroep waarbij je veel moet improviseren. Je werkt in een team van hulpverleners in een instelling waar mensen geholpen worden die het moeilijk hebben in de maatschappij. Denk hierbij aan de jeugdzorg, welzijnswerk, gemeente of politie.

Wat doe je?

Je werkt met verschillende soorten mensen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen. Of mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen van een uitkering. Of gezinnen met problemen. Je bent in deze afwisselende baan van alle markten thuis en weet veel over wetten en regels. Je werkt samen met bijvoorbeeld de huisarts en gespecialiseerde hulpverleners voor alcohol en drugs.

Waar werk je?

Je werkt in een team van hulpverleners in een instelling waar mensen geholpen worden die het moeilijk hebben in de maatschappij. Denk hierbij aan de jeugdzorg, welzijnswerk, gemeente of politie.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:


Meer weten?


Beroep delen

Beroep bewaren