Specialist vloeronderhoud

reactie(s)
Als specialist vloeronderhoud werk je bij een schoonmaakbedrijf. Je maakt vloeren schoon en je onderhoudt vloeren. Je werkt bijvoorbeeld in: kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen of vakantiehuisjes. Je reinigt en onderhoudt zachte en harde vloeren. De specialist vloeronderhoud werkt zowel individueel als in teamverband. Hij heeft te maken met onder andere zijn leidinggevende, collega’s, de opdrachtgever en gebruikers van het pand. Je geeft ook adviezen. Je kent de regels en weet wat er moet gebeuren. Je hebt verstand van het materiaal en hoe je dat moet schoonmaken. Ook weet je veel van schoonmaakmiddelen. Eenvoudige en lastige problemen los je zelf op. Soms begeleid je nieuwe medewerkers en leerlingen.

Wat doe je?

Je behandelt o.a. harde vloeren, hout en parket en natuurstenen vloeren.

Wat moet je kunnen?

Je hebt verstand van het materiaal en hoe je dat moet schoonmaken. Ook weet je veel van schoonmaakmiddelen. Je moet veilig kunnen werken. Ook moet je voorzichtig kunnen omgaan met spullen van anderen. Je kunt leiding geven aan collega’s.

Waar werk je?

Je werkt op verschillende plekken. Dit zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen of vakantiehuisjes. Meestal werk je binnen.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Afbouw, hout en onderhoud

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren