Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen

reactie(s)
Als technicus elektrotechnische industriële producten en systemen werk je bij een bedrijf dat (onderdelen voor) elektronische producten en complete elektrotechnische systemen maakt. Het kan dan gaan om printplaten en schakelpanelen tot aan een volledig eindproduct als een lift.

Wat doe je?

Als technicus maak je zelf onderdelen (bijvoorbeeld printplaten), zorg je voor bedrading en bouw je de onderdelen op tot een product. Vervolgens sluit je het product aan en zorg je voor het afstellen van de besturing. Uiteraard test je ook of alles goed functioneert. Je bent meestal in de werkplaats te vinden waar je werkt aan je producten. Af en toe ga je naar de klant om collega-monteurs te assisteren met een installatie of inbedrijfstelling. Je stuurt ze dan aan en helpt wanneer ze er zelf niet helemaal uit komen.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep adem je natuurlijk techniek, maar moet je ook over een portie creativiteit beschikken. Dat geldt zeker als er een nieuw product moet komen. Het is dan aan jou om een goede oplossing te bedenken! Als technicus werk je zelfstandig of in een team en gaat het je goed af om langere tijd geconcentreerd ergens mee bezig te zijn.

Waar werk je?

Je werkt bij elektrotechnische bedrijven.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Techniek en procesindustrie

Beroep delen

Beroep bewaren