Uitvoerend bakker

reactie(s)
Als uitvoerend bakker maak je diverse bakkerijproducten, zoals appeltaarten, broodjes en gebakjes, maar ook het fijnere werk behoort tot de dagelijkse taken. Je bent creatief ingesteld, en je hebt ook een klantvriendelijke instelling. De werkruimte bij de ambachtelijke bakkerij is vaak verbonden met de winkel, zodat je rechtstreeks contact met klanten hebt.

Wat doe je?

Je met moderne apparaten en ook wel handmatig. Je voert de werkzaamheden over het algemeen lopend en staand uit en het vereist ook de nodige krachtsinspanning bij het tillen, verplaatsen van grondstoffen of (platen met) deegstukken.

Wat moet je kunnen?

Werken in een bakkerij betekent zwaar lichamelijk werk. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma's als heel Holland bakt. De druk wordt nog eens opgevoerd tijdens feestdagen. Daarbij moet je ook veel tillen en veel staan.

Waar werk je?

Als uitvoerend bakker werk je meestal in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren