Vakbekwaam medewerker vers

reactie(s)

Wat doe je?

Als vakbekwaam medewerker vers geef je leiding aan medewerkers van productie en verkoop afdeling. Je controleert en beheert de voorraad en doet zelfstandig of in overleg met zijn leidinggevende of de ondernemer bestellingen. Je bent het aanspreekpunt van de klant. Je signaleert wensen van de klant en past het assortiment hierop aan. Bovendien maak je productie- en personeelsplanningen. Je werkt mee in het productie-/verkoopproces en vanuit je vakkennis in staat medewerkers te ondersteunen. Je kan indien nodig je leidinggevende of de ondernemer vervangen. Je hebt een licht adviserende rol.

Wat moet je kunnen?

Als vakbekwaam medewerker vers sta je in een ambachtelijke slagerij of viswinkel. Je maakt kibbeling of visburgers, schnitzels of biefstukken. Je weet alles over het bewerken van vlees of vis. Je leert de verschillende soorten vlees of vis kennen, je krijgt instructie over hygiëne en voedselveiligheid en je leert hoe je minder ervaren medewerkers kunt coachen. Je keurt vlees en geeft klanten advies over het bewaren en bereiden van de gekochte producten.

Waar werk je?

Je werkt in een ambachtelijke slagerij, een poelier, de supermarkt of de viswinkel.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Voedsel, natuur en leefomgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren