Vakexpert voeding en technologie

reactie(s)
Als vakexpert voeding en technologie houd je je bezig met het ontwikkelen en bereiden van voedingsmiddelen voor mens en dier. De meeste voeding die je gebruikt, ondergaat nog een of meer bewerkingen voordat het op jouw bord ligt. Je kent alle stappen van het productieproces. Wil je de smaak beter of kan het proces effici├źnter? Jij hebt goede idee├źn en weet ze om te zetten in betere producten. Je werkt samen met anderen en kan leiding geven aan meerdere mensen of afdelingen.Je werkt zelfstandig met specialistische en complexe apparatuur. Je let goed op het voorkomen van besmettingsbronnen en situaties die gevaar opleveren voor de voedselveiligheid.

Wat doe je?

Je houdt je bezig met het verbeteren van het proces om het voedsel te bereiden. Je voert ook onderzoek ook uit en je geeft voorlichting.

Waar werk je?

Je werkt in voedselverwerkende bedrijven.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Voedsel, natuur en leefomgeving

Beroep delen

Beroep bewaren