Verzorgende-IG

reactie(s)
Als verzorgende-IG ondersteun je patiƫnten op de vlakken waarop ze dat zelf niet kunnen. Verzorgende-IG betekent verzorgende voor de Individuele Gezondheidszorg. Je stelt een zorgplan op en voert dat uit. Je verricht voor zorgvragers in beperkte mate huishoudelijk werk, het accent ligt op het verlenen van lichamelijke zorg.

Wat doe je?

Kun je goed luisteren, je inleven in anderen en ben je geduldig? Dan is het beroep verzorgende-IG iets voor jou. Als verzorgende-IG staat centraal dat je elke patiƫnt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Verzorgende-IG betekent verzorgende voor de Individuele Gezondheidszorg. Je stelt een zorgplan op en voert dat uit. Je verricht voor zorgvragers in beperkte mate huishoudelijk werk, het accent ligt op het verlenen van lichamelijke zorg.

Waar werk je?

Je kunt als verzorgende in alle instellingen van de gezondheidszorg gaan werken. Denk hierbij aan: verpleeghuis, verzorgingshuis, psychiatrische instelling, woonzorgvoorziening voor mensen met een beperking, kraamzorgorganisaties.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren