Worstmaker

reactie(s)

Wat doe je?

Als worstmaker ben je verantwoordelijk voor het produceren van worst en / of vleeswaren zoals leverworst en rosbief. Omdat je te maken hebt met productieschema’s en de inkoop van grondstoffen moet je planmatig en gestructureerd werken. Je werkt met behulp van apparaten en verschillende grondstoffen. Je doel is het maken van kwalitatief prima producten die de klant met veel plezier zal kopen.

Wat moet je kunnen?

Als worstmaker zorg je dat er voldoende grondstoffen op voorraad zijn en bepaal je samen met de chef welke producten je gaat maken. Je ontwikkelt en bedenkt nieuwe producten en recepten. Omdat voedselveiligheid een belangrijk onderwerp is binnen de voedingssector, spreekt het voor zich dat je veilig en hygiënisch werkt.

Waar werk je?

Je werkt in de productieruimte van een slagerij of industrieel bedrijf.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Voedsel, natuur en leefomgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren