Zelfstandig werkend bakker

reactie(s)
Als zelfstandig werkend bakker maak je allerlei soorten broodproducten, hartige producten en gebak. Je houdt je ook bezig met de inkoop. Je beoordeelt het uiteindelijke resultaat op kwaliteit en je zorgt voor de planning van het werk.

Wat moet je kunnen?

Je bent creatief en vernieuwend. Je weet alles over deeg en beslag en de ovens die je gebruikt voor het bakken.Je werkt zorgvuldig en hygiƫnisch.Het bakkersvak is lichamelijk behoorlijk pittig omdat je je werk vooral staand en lopend verricht. Werken in een bakkerij betekent zwaar lichamelijk werk. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma's als heel Holland bakt. De druk wordt nog eens opgevoerd tijdens feestdagen.

Waar werk je?

Je werkt in een zelfstandige bakkerij of een winkel.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Horeca en bakkerij

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren