Allround medewerker afvalbeheer

reactie(s)
Als allround medewerker afvalbeheer ben je verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van de leefomgeving. Je bent bezig met schoonmaakwerkzaamheden, afvalinzameling en het onderhoud van de openbare ruimte. Als allround medewerker afvalbeheer ben je in loondienst bij een organisatie als een gemeente met een eigen 'buitendienst'. Je werkt samen met een collega of in groepsverband.

Wat doe je?

Reiniging en afvalverwerking is al honderden jaren een vak en het ontwikkelt zich snel. Vooral door nieuwe technieken rond inzameling en verwerking van huishoudelijk afval en de strenge milieu eisen die van toepassing zijn.

Wat moet je kunnen?

Je zorgt voor het inzamelen van afval in straten of bij organisaties. Je rijdt in een voertuig van de ene plek naar de andere plek. Je kan ook werken bij een milieustraat. Mensen brengen daar hun afval. Daar gelden speciale regels over het gebruik en de veiligheid. Op de milieustraat staat divers materieel opgesteld en er zijn gevaarlijke stoffen aanwezig. Je weet hoe je daar mee om moet gaan. Je spreekt de mensen aan die daar hun spullen komen brengen.

Waar werk je?

De allround medewerker afvalbeheer is in loondienst bij kleine, middelgrote en grote organisaties, waaronder: gemeenten met een eigen ‘buitendienst’, publieke bedrijven en/ of private bedrijven

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Afbouw, hout en onderhoud

Beroep delen

Beroep bewaren