AV-specialist

reactie(s)
Als AV-specialist werk je als zelfstandige of freelancer op contractbasis. Afhankelijk van de opdracht bevind je je in een (mobiele) studio of op locatie. Je maakt technisch hoogwaardige en artistiek verantwoorde beeldopnames voor videoproducties en TV-uitzendingen.

Wat doe je?

Je zorgt voor de technische en soms ook voor de artistieke kwaliteit van het beeld. Je werkt zelfstandig, maar wel samen in een productieteam met cameramensen, een geluidstechnicus, een regisseur, producenten en een productieleider. Als je de leiding hebt over een project, stuur je het projectteam en de medewerkers aan. Werk je als zelfstandig ondernemer of freelancer, dan ben je ook druk met andere dingen, zoals klanten werven, netwerken en je administratie regelen.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnen zien en je goed kunnen concentreren. Ook moet je snel kunnen overschakelen van de ene productie naar de andere. Dat vraagt flexibiliteit en stressbestendigheid. Technische ontwikkelingen in het vakgebied moet je op de voet volgen om je het werken met nieuwe apparatuur en software snel eigen te kunnen maken. Bovendien vind je het niet dat je geen vaste werktijden hebt.

Waar werk je?

Als AV-specialist werk je meestal bij een audiovisueel productiebedrijf of een bedrijf dat personeel en materialen verhuurt. Je werkt voor omroepen, zenders en theaters. Je kunt ook aan de slag voor bands, festivals, bedrijfsfeesten, shows en productpresentaties.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Media en vormgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren