Danser

reactie(s)

Wat doe je?

Als danser kun je onder meer werken in de theaterwereld, bij de TV en op een dansschool. Je kunt meedoen aan dansproducties van grote en kleine gezelschappen. Je danst in een voorstelling of korte dansact. Je studeert je dans in, je repeteert en bent eigenlijk altijd bezig om je optreden zo goed mogelijk te maken. In kleine producties zorg je ook voor de kleding en de make-up. Een groot deel van je tijd ben je bezig om nieuwe opdrachten te zoeken. Daarvoor moet je audities doen, een goed netwerk opbouwen en contacten hebben met artiestenbureaus.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een goed gevoel voor ritme en muziek en je kunt je goed inleven in je rol. Je bent zeer gedisciplineerd, want je moet keihard trainen en veel repeteren. Ook is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je medespelers en de technische medewerkers. Je moet je eigen werk én dat van anderen goed kunnen beoordelen en bespreken. Bovendien kun je er tegen als je kritiek krijgt. Meestal heb je geen vaste baan, dus je bent ook veel bezig met netwerken en jezelf presenteren.

Waar werk je?

Veel dansers werken in opdracht, maar verdienen ook geld met het geven van danslessen op allerlei plaatsen, zoals een buurthuis of een school. Ook kun je als danser gaan werken in de wereld van entertainment, horeca en toerisme.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren