Eerste autoschadehersteller

reactie(s)

Wat doe je?

Als eerste autoschadehersteller repareer je verschillende delen van de carrosserieconstructie. Je herstelt bijvoorbeeld een motorkap waarvan de lak beschadigd is, een nieuwe koplamp of voorbumper monteren, een deuk herstellen in een autoportier, een autoruit herstellen of oldtimers restaureren. Het herstellen gebeurt bijvoorbeeld door het deel uit te deuken. Wanneer de schade aan een deel te groot is, wordt vaak besloten het complete onderdeel te vervangen. De grootte van de schade bepaalt welk hulpmiddel je nodig hebt. Als je klaar bent met je herstelwerk, controleer je of je dat zo strak gedaan hebt, dat de autospuiter ermee aan de slag kan.

Wat moet je kunnen?

Je moet het leuk vinden om met de nieuwste apparatuur te werken. Ook moet je klanten kunnen uitleggen wat je gedaan hebt met de auto. Omdat je vaak verschillende hulpmiddelen en gereedschappen nodig hebt, is het belangrijk dat je je werkplek overzichtelijk kunt houden.

Waar werk je?

Als autoschadehersteller werk je alleen of samen met collega’s op de schadeherstelafdeling van een schadeherstelbedrijf.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Mobiliteit en voertuigen

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren