Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie

reactie(s)

Wat doe je?

Als eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie ben je net als de monteur aan het werk met leidingen van het transport- en distributienet. Daarnaast verdeel je de werkzaamheden binnen jouw ploeg en geef je instructies. Ook begeleid je minder ervaren collega's. Verder controleer je of er volgens voorschrift wordt gewerkt. Je kunt je verder ontwikkelen tot technicus gas/water/warmte, servicemonteur verbruikersaansluitingen of eerste monteur data/elektra.

Wat moet je kunnen?

Je hebt natuurlijk aanleg voor techniek. Je steekt graag je handen uit de mouwen. Je bent niet alleen handig, maar ook snel en zorgvuldig. Omdat je vaak buiten werkt, zie je er niet tegenop om in weer en wind aan de slag te gaan. Omdat je werk risico’s met zich mee brengt, houd je je aan de gestelde eisen en ben je milieubewust. Je ziet het als een uitdaging om problemen op een goede manier op te lossen. Je doet graag dingen samen met anderen, maar vindt het ook leuk om alleen op pad te zijn. Je past je gemakkelijk aan en vindt het leuk om contact te hebben met omwonenden, particulieren, opdrachtgevers en verkeer- en wetshandhavers.

Waar werk je?

Kabels en leidingen lopen overal en daarom kom je op veel verschillende plekken. Dat kunnen grote open terreinen op een nieuwbouwlocatie zijn, maar ook steden met een dichte bebouwing. Vaak werk je naast openbare wegen binnen en buiten de bebouwde kom, langs het spoor of een kanaal. Veel van je werkzaamheden vinden buiten in de grond plaats. Die grond kan van de gemeente of provincie zijn, maar net zo goed van een particulier of een groot bedrijf. Ook werk je in meet- en regelstations die gas, stadsverwarming of elektriciteit leveren. In bepaalde gevallen moet je in huizen of bedrijven zijn. Je werkt bij een bedrijf in het energietransport, een datadistributiebedrijf, aannemer of waterbedrijf.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Techniek en procesindustrie

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren