Medewerker DTP

reactie(s)

Wat doe je?

Je werkt aan de opmaak van grafische en interactieve media-uitingen. Je voert de ideeën van een vormgever uit. Je werkt met verschillende opmaakprogramma's om een mooie lay-out van tekst, foto's en illustraties te maken. Uiteindelijk lever je een bestand op dat voldoet aan alle technische) specificaties zodat dit op de pers gedrukt of online gepubliceerd kan worden. Je verzorgt de opmaak van media-uitingen voor de klant. Denk hierbij aan advertenties, folders, flyers, posters, logo's en websites. Je maakt pagina's op in het gewenste formaat, in de juiste kleur en het juiste lettertype.

Wat moet je kunnen?

Je hebt gevoel voor vormgeving en opmaak. Je kunt goed overweg met de computer en de verschillende opmaakprogramma's. Je hebt inzicht in het grafisch- en mediaproductieproces. Je bewaakt de kwaliteit van je werk en houdt het budget en de planning goed in de gaten. Je kunt heel goed zelfstandig werken, maar je kunt ook goed overleggen met je opdrachtgever.

Waar werk je?

Als medewerker DTP-er (DeskTopPublisher) werk je meestal bij een reclame-, communicatie- of ontwerpbureau, multimediabedrijf, drukkerij, uitgeverij of een ander bedrijf met een eigen DTP-afdeling.  

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Media en vormgeving

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren