Parts-/baliemedewerker

reactie(s)
Parts-/baliemedewerker
Als parts-/baliemedewerker werk je in een magazijn met een ontvangstpunt (balie en/of shop) voor interne en/of externe klanten. Naast de logistieke werkzaamheden voer je ook verkooptaken uit. Je vervult als het ware een dubbelfunctie. Afhankelijk van de prioriteiten werk je bij het ontvangstpunt of in het magazijn. Je bent het aanspreekpunt en verzorgt de verkooptransacties. Je hebt een klant- en servicegerichte houding, waarbij je continu aandacht geeft aan commerciële kansen die zich voordoen. Je weet welke producten het bedrijf te bieden heeft en je kan deze vertalen naar voordelen voor de klant in een verkoopgesprek. je bent communicatief vaardig en hebt oog voor de commerciële belangen van de totale organisatie. Ook bij de verkooptaken werk je gestructureerd en heb je de administratieve processen op het gebied van verkoop en klantencontact op orde.

Wat doe je?

Je hebt een klant- en servicegerichte houding, waarbij je continu aandacht geeft aan commerciële kansen die zich voordoen. Je weet welke producten het bedrijf te bieden heeft en je kan deze vertalen naar voordelen voor de klant in een verkoopgesprek. je bent communicatief vaardig en hebt oog voor de commerciële belangen van de totale organisatie. Ook bij de verkooptaken werk je gestructureerd en heb je de administratieve processen op het gebied van verkoop en klantencontact op orde.

Wat moet je kunnen?

Je vindt het belangrijk om de klant goed te helpen. Je bent behulpzaam, actief en enthousiast. Je vindt het leuk om iets te verkopen. Je kunt goed opschieten met klanten en collega’s. Je ziet welke klus je eerst moet doen. Je weet wanneer je je leidinggevende om hulp moet vragen.

Waar werk je?

Je werkt in een magazijn. Meestal is dit een groothandel met een ontvangstbalie.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 2. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Transport, scheepvaart en logistiek

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren