Sociaal-cultureel werker

reactie(s)
Als sociaal cultureel werker organiseer en begeleid je activiteiten voor allerlei mensen in wijken, buurten en dorpen die een zwakke sociale of financiƫle positie hebben. Je werkt bijvoorbeeld voor en met jongeren, ouderen, allochtonen of mensen die langdurig werkloos zijn.Als sociaal-cultureel werker werk je in een wijkcentrum of een cultureel, opvang- of jongerencentrum Je kunt ook terecht op een peuterspeelzaal, in het ouderenwerk of een andere vorm van welzijnswerk.

Wat doe je?

Wil jij helpen de buurt te verbeteren? Word dan sociaal-cultureel werker.Als sociaal cultureel werker organiseer en begeleid je activiteiten voor allerlei mensen in wijken, buurten en dorpen die een zwakke sociale of financiƫle positie hebben in de samenleving. Je werkt bijvoorbeeld voor en met jongeren, ouderen, allochtonen of mensen die langdurig werkloos zijn.

Waar werk je?

Als sociaal-cultureel werker werk je in een wijkcentrum of een cultureel, opvang- of jongerencentrum Je kunt ook terecht op een peuterspeelzaal, in het ouderenwerk of een andere vorm van welzijnswerk.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 4. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Zorg en welzijn

Dit is iets met:


Meer weten?


Beroep delen

Beroep bewaren