Vakman restauratie voegwerk

reactie(s)
Als vakman restauratie voegwerk onderhoud en restaureer je gevels van monumenten, beeldbepalende panden of panden in een beschermd stads- of dorpsgezicht maar ook renovatiegevels in de woning- en utiliteitsbouw. Je hebt interesse in monumenten, je werkt zorgvuldig, gedisciplineerd en bent veiligheidsbewust. Je werkt volgens vaste restauratie-richtlijnen.

Wat doe je?

Restauratie aan voegwerk vraagt om maatwerk. De werkzaamheden worden volgens richtlijnen, instructies, tekeningen en vaste procedures voor restauratie uitgevoerd. De combinatie van maatwerk aan de ene kant en de procedures aan de andere kant geven het werk een routinematig karakter. Je hebt bouwhistorische kennis en vaardigheden nodig om voegwerk van monumentale gevels te kunnen repareren, vernieuwen en/of te behouden. Je moet letten op schoonheid, cultuurhistorische waarde en technische kwaliteit.

Wat moet je kunnen?

Je hebt technisch inzicht. Je levert nauwkeurig werk op en hebt gevoel voor kleur.

Waar werk je?

De vakman restauratie voegwerk is werkzaam bij een voegbedrijf. Het voegbedrijf valt onder de gespecialiseerde aannemerij. De meeste bedrijven zijn gespecialiseerde bedrijven in voegen, gevelreinigen of gevelbehandelen, maar er zijn ook bedrijven die alle disciplines in huis hebben. Dat zijn over het algemeen de grotere bedrijven die beschikken over gespecialiseerde ploegen. De voeger/gevelbehandelaar/vakman restauratie voegwerk werkt meestal buiten.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Bouw en infra

Dit is iets met:


Beroep delen

Beroep bewaren