Zelfstandig medewerker leisure en hospitality

reactie(s)
Als zelfstandig medewerker leisure en hospitality werk je aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten. Je moet met allerlei mensen om kunnen gaan, want je hebt te maken met verschillende groepen gasten.

Wat doe je?

Als zelfstandig medewerker leisure en hospitality heb je verschillende taken. Leisure betekent vrije tijd. En hospitality betekent dienstverlening. Je werkt bijvoorbeeld aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten.

Wat moet je kunnen?

Je moet met allerlei mensen om kunnen gaan, want je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen.

Waar werk je?

Je werkt bijvoorbeeld op een camping, een bungalowpark of een groepsaccommodatie. Je kunt ook werken in de sector dagrecreatie. Dan werk je bijvoorbeeld bij een indoor- en outdoorcentrum/sportbedrijf, een attractiepark of een speeltuin.

Deze opleiding heb je nodig

Voor dit beroep is er een opleiding op Niveau 3. Hoe zit het met niveaus in het mbo?

Dit beroep valt in het domein

Toerisme en recreatie

Dit is iets met:

Beroep delen

Beroep bewaren